De basiscursus bestaat uit circa 10 lessen waarin de cursist de basisbeginselen van het boogschieten wordt bijgebracht. Het belangrijkste hierbij is veiligheid, maar ook de juiste schiettechniek met houding, schot en afwerking worden uitgebreid behandelt. Tijdens de cursus worden alle typen bogen gebruikt: de recurve boog, longbow, compound boog en kruisboog. Je zult tijdens de cursus gebruik maken van materiaal van de vereniging. Na de basiscursus kun je met de hulp van de deskundige trainers van de vereniging je eigen boog en materiaal aanschaffen.

Hoewel de cursus in het begin binnen plaatsvindt, zullen we ook veel aandacht besteden aan buiten schieten en 3d. Het 3d schieten is het schieten op kunststof modellen van dieren of andere objecten en een specialiteit van handboogsociëteit d’eendracht. We hebben zelfs een speciaal buitenparcours waarin je op een leuke wijze leert boogschieten.

Ook het schieten op olympische wijze (recurve met vizier op een schietschijf) is bij ons mogelijk. Je kan hier zelfs apart les in krijgen aan de hand van het basisschot van de NHB (Nederlandse handboog bond).

De basiscursus kost €50,00 per persoon. Daarnaast heb je een schiethandschoen nodig. Deze kun je aanschaffen via de vereniging, dit kost €5,00.

Hieronder kun je je opgeven voor een vrijblijvende proefles

Uw Telefoonnummer
Geboortedatum

Liever gelijk de basiscurcus doen geef je dan hier op.

Uw Telefoonnummer
Geboortedatum